Populair:

Zie hieronder de beste Energie aanbieders voor het afsluiten van een Maandelijks opzegbaar Energie contract.

Greenchoice | Maandelijks Opzegbaar| Testoordeel 8,7

Naar Aanbieder ❯❯

Pure Energie | Maandelijks Opzegbaar| Testoordeel 8,5

Naar Aanbieder ❯❯

Eneco | Maandelijks Opzegbaar | Testoordeel 7,8

Naar Aanbieder ❯❯

Maandelijks Opzegbaar Energie Contract Afsluiten?

Over het algemeen geldt, wanneer je een contract voor de energie van je eigen huis of huurwoning afsluit, dit een één- of driejarig vast contract is. Toch kan het zo zijn dat dit niet de beste optie voor jouw situatie is. Misschien ga je voor een langere tijd op reis of huur je een woning exclusief energiekosten waar je binnenkort uit moet vertrekken. Er kunnen talloze situaties ontstaan waarbij het voor jou een betere optie zou zijn om op een Maandelijks opzegbare basis energie af te nemen.

Wanneer je voor een nieuw energieleverancier kiest, sluit je een energiecontract voor onbepaalde tijd af dat Maandelijks opzegbaar is. Houd hierbij wel rekening met een opzegtermijn, die maximaal dertig dagen bedraagt. Een Maandelijks opzegbaar energiecontract kun je opzeggen wanneer dat voor jou het beste uitkomt, of dit nou na twee maanden is óf na twee jaar. Deze energiecontracten zijn dus ideaal voor je wanneer je weet dat je deze ergens in de nabije toekomst zal moeten opzeggen.

Voordelen van een korte looptijd

De optie om voor Maandelijks opzegbaar energie contract te kiezen heeft iedereen. Desondanks is dit voor slechts enkele de beste keus. Kies voor een Maandelijks opzegbaar energiecontract wanneer je weet dat je je huidige energiecontract niet mee kunt nemen naar je volgende woning. Dit is in de volgende situaties het geval:

• Je gaat voor langere tijd reizen of werken in het buitenland
• Je gaat samenwonen met iemand die al een huis met energiecontract heeft
• Je nieuwe woning heeft een huurprijs inclusief energiekosten
• Je zet een woning te koop waarvoor nog energie wordt gebruikt
• Je huurt of verhuurt een te koop staande woning

Een energie met een korte looptijd is vaak een tikje duurder dan een energiecontract voor vaste tijd. Toch kan het voor jou een voordeligere keus zijn om voor een Maandelijks opzegbaar energiecontract te kiezen. Bijvoorbeeld, als een van bovenstaande redenen op jou van toepassing is. Kom je in een van deze situaties terecht en heb je toch een energiecontract voor vaste tijd afgesloten, dan kun je deze niet zomaar opzeggen. Je betaalt dan dus kosten voor niets óf zelfs dubbele kosten wanneer je in je nieuwe woning ook voor de energie moet betalen.

Wat houdt een tijdelijk energiecontract in?

Het kan weleens voorkomen dat jouw woonsituatie voor een bepaalde tijd verandert. Bijvoorbeeld omdat je een lange reis gaat maken of omdat je voor een project naar het buitenland gaat. Je bent dan voor een langere tijd niet thuis en daardoor wordt er geen gebruik gemaakt van de stroom. Het is dan zonde om voor je energie te blijven betalen als je er toch niets mee kunt doen, maar je wilt wel weer wanneer je terugkomt blijven profiteren van de service. In dit soort situaties kan een tijdelijk energiecontract uitkomst bieden. Maar wat is het precies en hoe sluit je deze af? Hieronder geven we meer informatie hierover.

Waarvoor dient een tijdelijk energiecontract?

Een tijdelijk energiecontract is handig voor wie weet dat die op korte termijn niet veel aanwezig zal zijn in zijn eigen huis. Dit kan komen omdat je tijdelijk ergens anders gaat wonen, moet werken in het buitenland of omdat je een woning hebt die je wilt gaan verkopen. Het tijdelijke energiecontract kan dan flexibel ingezet worden, waardoor je geen onnodige kosten maakt voor energie waar je geen gebruik van kunt maken.

In de meeste gevallen kun je energiecontracten niet meenemen naar een andere locatie. Zeker niet als dit maar tijdelijk is of wanneer je naar het buitenland gaat. Daarom is het verstandig dat je je energiecontract wijzigt voor deze periode. In de meeste gevallen kun je dan kiezen voor een contract van maximaal een jaar, maar korter of langer is ook mogelijk. Omdat het contract maandelijks opgezegd kan worden, kunnen de prijzen hierdoor ook iedere periode verschillen. Houd hier dus rekening mee.

Wanneer is een tijdelijk energiecontract goed of slecht?

Een tijdelijk energiecontract biedt uitkomst wanneer jij voor een tijdelijke lange periode van woonsituatie wijzigt. Dit kan zijn met een vooraf bekende einddatum, bijvoorbeeld hoe lang een buitenlands project duurt, of voor onbepaalde tijd, omdat je afhankelijk bent van wanneer je oude huis verkocht wordt. Er zijn daarom zowel tijdelijke energiecontracten met een vastgestelde periode (bijvoorbeeld een jaar) of voor onbepaalde tijd. Uiteraard is het mogelijk om wanneer je eerste tijdelijke contract is verlopen en je hier nog steeds gebruik van wil kunnen maken, dat je deze kunt verlengen. Dit gebeurt dan wel volgens de nieuwe voorwaarden.

Een tijdelijk energiecontract kun je op dezelfde manier afsluiten als een vast contract. Hierbij is het grootste verschil het tarief en de opzegtermijn. Een tijdelijk contract kun je veel sneller en makkelijker opzeggen, vaak ook zonder opzegboete. Een nadeel is wel dat een tijdelijk contract vaak duurder is dan een vast contract, helemaal aangezien het tarief om de periode kan wijzigen. Daarnaast moet je onthouden dat een tijdelijk contract niet handig is wanneer je voorgoed anders gaat wonen, bijvoorbeeld als je verhuist naar een huurhuis met energiekosten inbegrepen in de huur of naar een verzorgingstehuis. Mocht je nog vragen over hebben of een tijdelijk energiecontract iets voor jou is, dan kun je altijd contact opnemen met de leverancier.

Bekijk Greenchoice ❯❯

De onderdelen van een energierekening

Iedere energierekening wordt opgebouwd uit een aantal onderdelen. De kostenposten waar je voor betaald zijn: de geleverde of gebruikte energie, vastrecht – oftewel de administratiekosten – , de aansluiting van het elektriciteitsnet, het transport van de energie naar je woning, de huur die je betaalt voor de elektriciteits- en gasmeter, energiebelasting en 21 procent Btw. Het kan zijn dat je voor gas en elektriciteit verschillende leveranciers hebt, in dit geval ontvang je twee rekeningen.

Hoe vind je de beste energieleverancier?

Het selecteren van de beste energieleverancier voor jouw situatie kan nogal een opgave zijn. Je hebt enerzijds grote leveranciers en anderzijds nieuwe en kleinere leveranciers. Online zijn er allerhande tools die je kunnen helpen bij het vergelijken van de verschillende energieleveranciers. Factoren om rekening mee te houden tijdens je keuze voor een bepaalde energieleverancier zijn onder andere je jaarverbruik, de prijs voor stroom en gas en het soort stroom. Daarnaast biedt menig energieleverancier bepaalde kortingen en bonussen.

Zo kies je voor het eerst een energieleverancier

Wanneer je voor het eerst een energieleverancier moet kiezen, indien je bijvoorbeeld voor het eerst een huis hebt gekocht, kan dit een uitdagende klus zijn. Het wordt je allereerst aangeraden om de tarieven van diverse energieleveranciers te vergelijken. Daarnaast doe je er verstandig aan om de totale kosten te bereken die je zou moeten betalen bij jouw geschatte verbruik. Verder kun je er op letten welke energieleverancier het duurzaamst is en welke de groenste energie levert, mocht dit voor jou een rol spelen. Ten slotte is het belangrijk om altijd de voorwaarden goed door te lezen.

Bekijk Greenchoice ❯❯

Hier moet je op letten bij het overstappen naar een nieuwe energieleverancier

Wil je overstappen naar een nieuwe energieleverancier? Loopt je vaste energiecontract bijvoorbeeld af en wens je over te stappen naar een andere energieleverancier. Dan zijn er een aantal dingen waar je op moet letten. Zo krijg je de beloofde welkomstkorting – mocht deze beloofd zijn – niet, wanneer je een contract voortijdig opzegt. Regelmatig komt het zelfs voor dat je een boete komt te betalen wanneer je je contract te vroeg opzegt. Verder kost het tegenwoordig vaak extra wanneer je via acceptgiro je energierekening betaalt, in tegenstelling tot wanneer je op een andere manier betaalt. Mocht je schulden of betalingsachterstanden hebben, dan vraagt menig energieleverancier tevens om een bepaalde borg.

Energie met enkel- of dubbeltarief

Wanneer je een nieuw energiecontract afsluit, kun je kiezen uit energie op basis van een enkel- of een dubbeltarief. Wanneer je voor een enkeltarief kiest, betaal je te allen tijde hetzelfde tarief. Kies je voor een dubbeltarief, dan betaal je tijdens de daluren een lager tarief dan tijdens de piekuren. De daluren zijn ’s nachts en in het weekend, de overige uren zijn piekuren. Het tarief dat je betaalt tijdens de piekuren ligt over het algemeen hoger dan de kosten die je zou betalen bij de keuze voor een enkeltarief. Daarnaast heb je, wanneer je voor een dubbeltarief kiest, een energiemeter met twee telwerken nodig. Welke keus voor jou voordeliger is, hangt af van je keuze voor een energieleverancier.

Groene energie

De meeste energieleveranciers bieden tegenwoordig groene stroom. Een factor om rekening mee te houden wanneer je wenst je steentje bij te dragen aan een beter milieu. Iedere leverancier heeft niettemin een groenwaarde van haar energieproducten; dit houdt in dat de ene leverancier simpelweg groener – en dus beter voor het milieu – is, dan de ander. Wil je er zeker van zijn dat de energie die jouw energieleverancier levert ook écht groen is, let er dan op dat deze het HIER Klimaatbewust-logo draagt. De keuze is aan jou, succes!

Waar moet u op letten bij het vergelijken van energieleveranciers?

In het hedendaagse leven willen veel huishoudens zoveel mogelijk geld besparen. Enerzijds omdat de prijzen soms de pan uit rijzen op bepaalde gebieden. Anderzijds omdat er zodoende weer geld overblijft voor andere dingen die prioriteit hebben. Er zijn vele vlakken waarop een huishouden geld kan besparen. Eén van die gebieden is het energieabonnement. De meeste vergelijken ieder jaar verschillende partijen om te kijken welke het voordeligst is. Waarschijnlijk zit u nu ook bij een aanbieder met uw energieabonnement. Bent u daar tevreden over? Wellicht zit u goed bij de huidige energieleverancier. Toch kan het nooit kwaad om is verder te kijken. Waar moet u dan op letten als u overweegt om over te stappen?

Vergelijken loont

Zoals aangegeven bekijken veel huishoudens hun energierekening om te kijken of daar geen gekke bedragen op staan. Daarbij nemen ze vaak ook een kijkje bij andere partijen om te kijken of deze wellicht beter bij ze passen. Voor u kan het ook verstandig zijn om verschillende energieleveranciers met elkaar te vergelijken. om te kijken of er partijen tussen zitten die voordelig zijn of betere voorwaarden aanbieden. De beste manier om dat te doen is door te vergelijken op internet. Bepaalde website bieden een totaal overzicht met alle energieleveranciers en hun prijzen. Daarmee heeft u binnen één oogopslag inzicht in alle tarieven, voorwaarden en andere belangrijke zaken. Schroom dus niet om is een website te raadplegen en diverse aanbieders met elkaar te vergelijken. Wellicht komt u tot ontdekkingen die u eerder niet wist. U zult merken dat vergelijken dan wel degelijk loont. Maar waar let u dan op?

Prioriteiten stellen

Uiteraard kunt u op meerdere dingen letten bij het vergelijken van energieleveranciers. Toch moet u het slechts beperken tot een aantal punten. De meeste mensen kijken eerst naar de prijs. Dit is een goede graadmeter om vast te stellen hoe een aanbieder in de markt staat. Maar er zijn natuurlijk ook andere punten waarop u energieleveranciers onder de loep kan nemen. Denk bijvoorbeeld aan voorwaarden en kortingen. Per aanbieder kan dit weer anders zijn. Daarom is het goed om prioriteiten te stellen en daarna te kijken wat de uitkomsten zijn van alle aanbieders. Zodoende kunt u ook sterkere afwegingen maken voor een keuze van een energieleverancier.

Bekijk Greenchoice ❯❯

Bekijk ook eens:

Maak een keuze en lees meer informatie over de verschillende Maandelijks opzegbare abonnementen.

Internet abonnementen.

Meer info ❯❯

Sim Only abonnementen.

Meer info ❯❯

Energie abonnementen.

Meer info ❯❯